Δελτίο Τύπου Electrolux 28-11-2016

Η νέα αναφορά που αποκαλύπτει το μέλλον της επαγγελματικής πλύσης και καθαρισμού των ρούχων και ιματισμού

Τα επαγγελματικά στεγνοκαθαριστήρια βρίσκονται στη φάση της αντικατάστασης της χρήσης του υπερχλωροαιθυλένιου (perc) με την νέα πρωτοποριακή τεχνολογία της υγρής πλύσης, όπως αποκαλύπτεται από την νέα βιομηχανική αναφορά.

 

Η αυθεντική μελέτη “The Power of Water” που δημοσίευσε η Electrolux Professional, συμπεριλαμβάνει το πως οι συνήθειες μεταβάλλονται σε σχέση με τις ταχύτατες τάσεις στον κλάδο των καθαριστηρίων, οι οποίες κατ’ ανάγκη τείνουν να εναρμονιστούν με τους κανονισμούς της βιωσιμότητας.  Ο συνδυασμός αυτών των δύο, δημιουργεί την ανάγκη της πιο πράσινης, γρήγορης και αξιόπιστης παροχής υπηρεσιών.

 

Ο κος Leon Wennekes, Περιφερειάρχης της Διεθνούς Επιτροπής Επαγγελματικού Καθαρισμού (International Committee of Professional Textile Care, CINET) αναφέρει:  “Η βελτίωση της ποιότητας στις πρακτικές του υγρού καθαρισμού στην μελέτη CINET, Solvetex IV (2014), καταλήγει ότι η συνολική καθαριστική απόδοση του υγρού καθαρισμού είναι καλή.  Η ανάπτυξη του επαγγελματικού υγρού καθαρισμού, ταιριάζει τέλεια και απόλυτα με την ανάπτυξη στην βιομηχανία ιματισμού και επίσης με τις συνήθειες των καταναλωτών”.

 

“Στην CINET αισθανόμαστε ότι η εξέλιξη του επαγγελματικού υγρού καθαρισμού εξελίσσεται ταυτόχρονα με την βιομηχανία ιματισμού και τις συνήθειες των καταναλωτών. Ολοένα και περισσότερο η αγορά θα ζητάει τον διαλύτη που παρέχει ολική λύση, τη λύση one-stop-shop και κατ’ αυτή την έννοια πρόκειται για ένα τέλειο πλεονέκτημα για τον κλάδο του επαγγελματικού καθαρισμού.

 

Στην νέα βιομηχανική αναφορά αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευκαιρίες για τα στεγνοκαθαριστήρια που παρέχει το υγρό καθάρισμα.  Η χρήση του perc, ο πλέον συχνά χρησιμοποιούμενος διαλύτης, με ποσοστό 61% στην παγκόσμια αγορά, “καταπονεί” την Λευκή Βίβλο, την ανάγκη για όλους όσους εργάζονται σ ’αυτή τη βιομηχανία να ανακαλύψουν πιο βιώσιμες και πιο οικονομικές εναλλακτικές.

 

Στην προσφορά της “The Power of Water” ξεχωρίζουν δια της λάμψης των δύο ηγετικές ευρωπαϊκές εργασίες καθαρισμού και αναπτύσσονται στο τρόπο που αποκτούν πλεονέκτημα στον επαγγελματικό καθαρισμό της νέας γενιάς.

 

Το αποτέλεσμα είναι καθοριστικό στο πως οι νέες πρωταγωνιστικές λύσεις είναι αυτές που αλλάζουν το κατεστημένο στον επαγγελματικό καθαρισμό, σε όλα τα μεγέθη και σχήματα, χάρη του τέλειου συνδυαστικού αποτελέσματος, ποιότητα, βιωσιμότητα, παραγωγικότητα.

 

Ο κος Paolo Schira, Αντιπρόεδρος της Electrolux Professional, τομέας Πλυντηριακά Συστήματα, προσθέτει:  “Κάθε μέρα, εκατομμύρια άνθρωποι επαφίονται στις υπηρεσίες των επαγγελματιών στεγνού καθαρισμού.  Ακόμη και τώρα, καθώς η ζήτηση για επαγγελματική φροντίδα αναπτύσσεται, το βάρος / ευθύνη του τομέα είναι μεγάλο, για την εξεύρεση βιώσιμων τρόπων που παρέχουν την ίδια υψηλή ποιότητα και υψηλή παραγωγικότητα”.

 

“Αυτή η αναφορά καταδύεται στο μέλλον του επαγγελματικού καθαρισμού και διαπραγματεύεται στον τρόπο που η καινοτομία μπορεί να αλλάξει τα πρόσωπο της βιομηχανίας για τις γενεές που ακολουθούν”.