Δελτίο Τύπου Electrolux 20-12-2016

«Νέες τεχνικές σύγχρονης ζαχαροπλαστικής» Art από τον Ισπανό Pastry Chef Ramon Morató, Science από την Electrolux Professional

 

Θεσσαλονίκη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου, με εισηγητή τον διακεκριμένο Ισπανό pastry chef Ramon Morató.

 

Η θεματική του σεμιναρίου ήταν «Νέες τεχνικές σύγχρονης ζαχαροπλαστικής και κατά τη διάρκεια του διημέρου ο pastry chef έδειξε αναλυτικά εντυπωσιακές δημιουργίες που παρουσίασε χρησιμοποιώντας πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών με τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Μερικές από αυτές, που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση με το γευστικό και το οπτικό αποτέλεσμα ήταν το smoked whisky baba, το taste of Haiti, το pure Peru x2, το west Indian pearl κ.ά.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μερικές από τις δημιουργίες του pastry chef που συμπεριλαμβάνονται στο ολοκαίνουριο βιβλίο «Four in one» που μόλις κυκλοφόρησε. Το βιβλίο, που δημιουργήθηκε από την ομάδα των chefs της Ακαδημίας Σοκολάτας της Βαρκελώνης, διατίθεται στην Ελλάδα από την Gastronomy Essentials L.t.d.

 

Λίγα λόγια για τον chef

Γεννήθηκε στην Manlleu, επαρχιακή πόλη κοντά στη Βαρκελώνη, όπου μετά την ολοκλήρωση της βασικής του εκπαίδευσης στράφηκε στη ζαχαροπλαστική.

Χωρίς να διαθέτει σχετικό επαγγελματικό υπόβαθρο, αφού αφορμή για την επιλογή του δεν ήταν παρόμοια επαγγελματική πορεία μελών της οικογένειάς του, ξεκίνησε άμεσα τη δραστήρια σταδιοδρομία του.

Η θητεία του δίπλα σε μερικούς από τους πιο επιφανείς Ισπανούς ζαχαροπλάστες αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της κατάρτισής του, που περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, καθώς και πέρασμα από σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα όπως το ZDS στο Ζόλινγκεν στη Γερμανία και το Richard Conseil στη Λυών.

Ανάμεσα στις αναρίθμητες δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς με σημείο αναφοράς τη διάκρισή του ως Mejor Maestro Artesano Pastelero, τη σημαντικότερη του είδους σε εθνικό επίπεδο.

Το βιβλίο του RAMON MORATO Chocolate που απέσπασε το 2007 στα έγκριτα βραβεία Gourmand World Cookbook Awards το βραβείο του Καλύτερου Βιβλίου για τη σοκολάτα παγκοσμίως, ήταν η φυσιολογική εξέλιξη της πολυετούς του πορείας στο χώρο.

Σύντομα αξιοποίησε τις γνώσεις και την εμπειρία του στον τομέα της διδασκαλίας ενώ δίνοντας μεγάλη βάση και στο ερευνητικό κομμάτι ανακαλύπτει και παρουσιάζει ό,τι νεότερο από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι εισηγητής σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδρια ανά τον κόσμο συμμετέχοντας επίσης σε αξιόλογες συνεργασίες όπως αυτή του Project από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Alicia Foundation.

Σήμερα έχει αναλάβει το Εργαστήριο Σοκολάτας στη Βαρκελώνη και είναι Διευθυντής Δημιουργικού στο γαλλικό brand Cacao Barry. Για όλη του την δημιουργική παρουσίασή του, ο φημισμένος chef χρησιμοποίησε αποκλειστικά μηχανήματα Electrolux, Induction, Blast Chiller/Freezer Tower with oven Touchline, Planetary Mixer, και πολλά άλλα μηχανήματα HP900.  O chef ανέδειξε στους συμμετέχοντες μοναδικότητα EXCELLENCE της Electrolux και την “πέρασε” στην γνώση των συμμετεχόντων, μέσα στα πλαίσια της “art & science”.

 

Χρυσοί χορηγοί

Athenaeum Intercontinental

Cacao Barry

Ledra

4F

Home by Nture

 

Χορηγός εξοπλισμού

Electrolux Professional

 

Χορηγός tableware
Egem

 

Χορηγός ένδυσης
Chefstyle

Φωτογραφίες
Athens Art Studio

Video

 

Διοργανωτής
Gastronomy Essentials